Zdravím,
mám dotaz ohledně automatické klimatizace u Tipa 1.4 88kw. Předem píšu, že klima je doplněná.
Když jsem si poprvé vezl vozidlo domů cca 300km, tak bylo celý den na rozpáleném sluníčku + to pražilo na auto cestou domu. Klima byla nastavená asi na 21 stupňů a vozidlo se krásně vychladilo a udržovalo teplotu. To bylo poprvé co jsem zkusil automatickou klimatizaci. Poté jsem jí zapl asi o 3 týdny dýl, když jsem měl před sebou delší cestu. Opět pražilo sluníčko a klimatizace po zapnutí chladila jak blázen. Po vychlazení interiéru intenzita klimatizace pochopitelně klesala. Po chvíli začalo být ve vozidle docela horko a intenzita klimatizace se už nechtěla zvýšit automaticky. Za chvíli ze mě začat téct pot a musel jsem klimu manuálně ovládat. Teď po roce začíná být teplo a zase ten stejný problém. Mimo jiné přes zimu, když jsem si nastavil teplotu na 25 stupňů (když venku bylo pod nulou), tak ve vozidle bylo teplo tak akorát, ale to jsem měl na sobě bundu. V bývalým VW Golf, když jsem nastavil v zimě 25 stupňů, tak jsem po nějaké době v bundě nevydržel. Ale to chápu, že může mít každá automobilka jinak nastavené.
Takže abych to shrnul. Automatická klimatizace chladí a topí, ale po vychlazení interiéru se intenzita chlazení sníží, ale už se o moc nezvyšuje, takže musím nakonec ovládat manuálně.
Setkal se s tím někdo? Nebo je to běžné u této klimatizace? Budu rád za jakoukoliv radu / odpověď.
Děkuji.
Automatická klimatizace
Re: Automatická klimatizace
Tuto temu ohladom automatickej klimy riesili aj na zahranicnych forach, ja mam velmi podobny problem..Tiez, na zaciatku ako zapnem klimu, ani nemusi byt vo full auto rezime, "chladi ako blazon", casom sa chladenie znizuje, az zase nestiha chladit..Co funguje u mna - vypnut klimu, zacne to paradoxne chladit zase ako blaznive, ked to prestava chladit, tak zase zapnem klimu a chladi az do urciteho bodu a tak stale dokola..Ked som bol minuly rok v chorvatsku, tak som to musel riesit popisanym sposobom, raz zacas vypnut a potom zapnut, atd..
Mal som aj live data pustene cez diagnostiku, ze kde by mohol byt problem, ci klapky miesaju divne hot/cold, alebo nejaky teplotny senzor je mimo, ale tu na SK na tych kratkych trasach mi to klimuje ok, cize pocas aktivnej diagnostiky sa tento problem nevyskytol...Je to dost casovo narocne, hladat priciny v sporadickych chybach..Mozno by to vyriesil update klima jednotky, ale na SK slaba podpora zo strany oficial FIAT predajcov a servisov..
Aj tak si myslim, ze pes je zakopany v EU predpisoch a vyhlaskach ohladom emisii CO2, automobilky potom setria kde sa da, aj zasahom do komfortu..Klima zvysuje spotrebu, takze urcite to poriesili nejakym eko obmedzovacom...
Mal som aj live data pustene cez diagnostiku, ze kde by mohol byt problem, ci klapky miesaju divne hot/cold, alebo nejaky teplotny senzor je mimo, ale tu na SK na tych kratkych trasach mi to klimuje ok, cize pocas aktivnej diagnostiky sa tento problem nevyskytol...Je to dost casovo narocne, hladat priciny v sporadickych chybach..Mozno by to vyriesil update klima jednotky, ale na SK slaba podpora zo strany oficial FIAT predajcov a servisov..
Aj tak si myslim, ze pes je zakopany v EU predpisoch a vyhlaskach ohladom emisii CO2, automobilky potom setria kde sa da, aj zasahom do komfortu..Klima zvysuje spotrebu, takze urcite to poriesili nejakym eko obmedzovacom...

Fiat TIPO SW 1.6 mJET 88kw, DDCT
Lancia DELTA III 1.4 Tjet, 88kw, LPG M6
ex - Chrysler PT Cruiser 2.0, 104kw, LPG
ex - Fiat STILO 3dv, 1.6, 76kw, LPG
ex - Fiat CROMA 1.9 mJET, 110kw, AT6
ex - Opel OMEGA 3.2 V6, 160kw, AT4
ex - Opel OMEGA 2.5 V6, 125kw, M5
Lancia DELTA III 1.4 Tjet, 88kw, LPG M6
ex - Chrysler PT Cruiser 2.0, 104kw, LPG
ex - Fiat STILO 3dv, 1.6, 76kw, LPG
ex - Fiat CROMA 1.9 mJET, 110kw, AT6
ex - Opel OMEGA 3.2 V6, 160kw, AT4